Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

På Fårup Skole har vi to elevstyrede boder med salg af mad- og drikkevarer i frugt- og spisepauserne, hvor overskuddet går til klassens lejrskole/studietur. 6. klasse bestyrer en bod på mellemtrinnet og 8. klasse en i udskolingen.

Madordning

Fårup skole har en samarbejdsaftale med skolemad.nu om levering af skolemad mandag-fredag.

Skolemad.nu er et online madbestillingssystem specielt designet til skoleelever og deres forældre. Med fleksible muligheder for madbestilling fra dag til dag eller flere uger frem i tiden, bliver skolemad.nu det nemme naturlige alternativ til den klassiske madpakke.

Skolemad.nu’s madleverandør laver friske og lækre madpakker. Maden leveres på skolen inden spisefrikvarteret.

Mælkeordning

Fårup skole har en samarbejdsaftale med Arla om levering af skolemælk til alle ugens dage. Mælken bliver udleveret i klasserne i spisepausen.

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

  1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

  • kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.